Nieuwe cijfers tonen meer kans op woning voor jonge jongeren

Ik schreef het al in een vorig blog: als jongere heb je vooral een kans op een woning als je 27 jaar bent. Voor die tijd heb je nauwelijks kans en vanaf je 28e jaar moet je ook weer jaren wachten. Maar let op, onze statistieken bieden lichtpuntjes.

Sinds de gemeente eind 2017 het loten bijna geheel heeft afgeschaft, gaat 2/3 van woningen met een jongerencontract, naar 27-jarigen. Nieuwe cijfers over nieuwe jongerencontracten bij De Key, bevestigen dat. Onderstaande grafiek toont het:

.

Nieuwbouw geeft hoop

Maar dit jaar heeft De Key ook honderden nieuwbouwwoningen voor jongeren in Lieven opgeleverd. Lieven is een swingend project met een grote variatie aan woningplattegronden en doelgroepen. In Lieven ging ‘maar’ 1/3 deel van de woningen naar 27-jarigen.

Waar ligt dat aan? Dat komt waarschijnlijk omdat bij nieuwbouw er telkens tientallen woningen tegelijkertijd op Woningnet worden gezet. Bij het aanbieden van een enkele woning is er altijd wel een 27-jarige die de langste wachttijd heeft. Die drukken bijna altijd jonge jongeren weg tenzij een jonge jongere beschikt over een urgentieverklaring. Die verdringing vindt dus minder plaats als er tientallen woningen tegelijkertijd worden aangeboden.

Volg De Key

Hoeveel hoop kunnen jongere woningzoekenden hieraan ontlenen? Beperkt natuurlijk, want nieuwbouw voor jongeren wordt niet elke maand opgeleverd. Gelukkig bouwt De Key veel. Blijf ons aanbod volgen en reageer vooral als er nieuwbouw wordt aangeboden.

Hieronder zie je wat er allemaal bij De Key in de pijplijn zit. Meer weten? Bezoek regelmatig onze projecten-website!