Tientallen atelier-woningen in Lieven

De variatie aan woningen is er groot. Dat bleek nog eens toen ik de verschillende woningtypen in ‘Lieven’ bekeek. Lieven is ons nieuwbouwproject in Nieuw West, net over de ring A10.

Er zijn al 200 woningen gebouwd. De komende jaren komen daar nog zo’n 950 woningen bij met oppervlaktes tussen 20 tot 55 m2. Het is op dit moment ons meest ambitieuze project met niet alleen woningen maar ook aansprekende collectieve ruimten op de begane grond en rustige binnentuinen.

Lieven is een project waar in hoofdzaak jonge mensen tot 33 jaar kunnen wonen. We bieden ruimte voor zelfbeheer, ontmoeting en initiatieven van (buurt)bewoners. We gebruiken hierbij onze ervaringen uit Startblok Riekerhaven. In Riekerhaven is al sprake van een grote variatie aan doelgroepen. Die variatie wordt nog groter. Ik zag bijvoorbeeld dat er in Lieven tientallen woningen voor jonge, afgestudeerde kunstenaars komen. Dat betekent een toename van meer dan 50% van ons gehele woningaanbod voor deze doelgroep. De kunstenaars kunnen niet alleen wonen in Lieven maar worden ook betrokken bij het inrichten van de collectieve ruimten.

We willen dat Lieven goed aansluit bij initiatieven vanuit de buurt. Daarom gaan we met de buurt in gesprek over het gebruik van de collectieve ruimten. Nog dit jaar start de bouw van enkele honderden woningen. In 2021 wordt de laatste woning opgeleverd. Ik kijk er met spanning naar uit.

Ook nieuwsgierig? Volg de project-info over Lieven hier op de website van De Key.