Daken propvol met zonne-panelen

Plaats zo veel mogelijk zonnepanelen op ‘Lieven’. Die opgave houdt ons al enige tijd bezig. En we boeken resultaten.

‘Lieven’ ligt in Nieuw West en is ons grootste nieuwbouwcomplex met ruim 1100 gasloze woningen. Het complex wordt in fasen gebouwd. De eerste bouwfase is recent opgeleverd. Hier leveren de zonpanelen energie voor het collectieve elektriciteitsverbruik.

In de volgende vier fasen, waarvan de bouw binnenkort start, wordt elektriciteit ook rechtstreeks aan bewoners geleverd. De ervaringen die we hier opdoen, worden gebruikt bij de ontwikkeling van de laatste drie fasen.

0,45 MW

Als alle woningen zijn gebouwd, liggen er waarschijnlijk zo’n 1700 panelen op de daken, goed voor ca 0,45 MW. De Key streeft de komende jaren naar het leggen van 10 MW op haar daken. Toch weer een aardige stap vooruit in de energietransitie.