Van het gas af, het kan simpel

De Amsterdamse corporaties streven er naar dat in 2020 zo’n 10.000 woningen van het gas af zijn. Voor deze energietransitie zoekt De Key ook naar snelle oplossingen. In die zoektocht kwam een nieuwe elektrische CV-ketel in beeld. Het principe is simpel. De gasgestookte CV-ketel er uit; het koken en de verwarming van woning en warmwater vindt plaats met behulp van elektriciteit en warmte-terugwinning. 

Toevallig is mijn eigen CV-ketel ook aan vervanging toe. Dus heb ik vorige week voor mijzelf een offerte opgevraagd. Met een investering van enkele duizenden euro’s is mijn woning gasloos. Daar ga ik dus verder mee. Het aardige hierbij is dat ik aandeelhouder van een windmolen-cooperatie. Mijn elektriciteit is dus 100% duurzaam opgewekt. Op die manier is mijn woning niet alleen gasloos maar er is ook nog eens sprake van Nul op de Meter. Zo simpel kan het dus!