Boulevard van de Verbeelding

Eén jaar lang stond ons kantoor aan de Boulevard van de Verbeelding. Toen verwijderde een alerte ambtenaar alle illegaal geplaatste straatnaambordjes en werkte ik weer aan de vertrouwde Larenseweg. De Boulevard van de boulevard van de verbeelding 2Verbeelding vormt de centrale as van onze ‘Kansenzone’. Vele steden kennen een dergelijke zone. Verborgen achter het station, veelal een doorgangsroute en door niemand geliefd.

Samen met de gemeente en De Alliantie is de Hilversumse Kansenzone op de kaart gezet. Het kreeg de naam ‘Kansenzone’ omdat we eigenlijk niet wisten wat voor gebied het was of het zou kunnen worden. Maar dat er kansen lagen, zagen we allemaal. En dat ieders verbeelding ons moest helpen, om het gebied verder te ontwikkelen.

Dat het kantoor van Dudok Wonen midden in die Kansenzone ligt, is geen toeval. We voelen ons daar thuis, hebben er woningen gebouwd en de Melkfabriek getransformeerd tot een enorm inspirerende ruimte om te wonen, te leren en ook om zelf te mogen werken.

Vandaag is mijn laatste werkdag bij Dudok Wonen. Morgen neem ik afscheid van de Melkfabriek, ’t Gooi en alle relaties waarmee ik zo goed heb samengewerkt. Met pijn in mijn hart neem ik afscheid van alle collega’s die mij zo dierbaar zijn geworden. Zij hebben een organisatie opgebouwd die beheert, verhuurt, bouwt, verbetert, koopt, verkoopt, communiceert, emancipeert, positioneert, beweegt, innoveert, verbindt en kansen biedt. Of korter samengevat, een organisatie met passie voor mensen en ruimte voor de verbeelding. Ik ga ze missen en wens ze al het goede toe.

Hieronder heb ik alle projecten en producten samengevat waaraan ik mijn bijdrage in 12 jaar bij Dudok Wonen heb mogen leveren. Bedankt daarvoor. Het is meer dan de herinnering die blijft.

Dudok Wonen 2002 - 2013 projecten producten

In 2006 schreef ik mijn eerste blog, niet wetend dat ik daar jaren niet meer los van zou komen. Bij De Key ga ik daar ook mee door. Meer voor nu is dit mijn laatste blog schrijvend vanuit mijn werk bij Dudok Wonen.