Bewoners die juichend zonne-panelen omarmen?

Zonnepanelen op het dak van een appartementencomplex? Bij een Vereniging van Eigenaren (VvE) zal je daarvoor niet snel steun vinden. VvE’s zijn meestal wat conservatief. Iets doen voor het milieu vindt men meestal wel goed, zolang het maar geen geld kost.

???????????????????????????????????????????????????????????????

Daar heeft Dudok Wonen wat op gevonden. Overal waar wij VvE’s oprichten, is een statutaire verplichting opgenomen om te sparen voor toekomstige investeringen, bijvoorbeeld voor energiebesparing. In ‘onze’ VvE’s wordt dus al vele jaren gespaard. En dat geeft nu kansen.

Er worden nu voorstellen ontwikkeld om de energie voor de collectieve voorzieningen, zoals portiekverlichting en de lift, op te wekken met zonnepanelen. Die investering wordt betaald uit het gespaarde geld.

Ik verwacht dat de meeste VvE’s dit steunen, misschien wel juichend omarmen. Deze keer kost het milieu geen geld, maar levert het een lagere energierekening op. Kopers en huurders profiteren direct. Ik verheug me nu al op deze investeringen in onze gezamenlijke toekomst.