Zes nieuwe, verborgen pleinen aan de stad gegeven

Dudok Wonen behoort tot de grootste investeerders in Hilversum. In vijftien jaar is bijna een half miljard euro in de stad geïnvesteerd. Wat heeft dat Hilversum opgeleverd? Natuurlijk veel woningen om in te wonen. Maar het is meer dan dat geworden. Dat bleek toen ik een aantal projecten nog eens achter elkaar zette en er anders naar ging kijken. In 2013 zal ik u in een aantal blogs meenemen in die andere kijk.

Deze keer gaat het over de nieuwe pleinen die zijn ontstaan op locaties waar Dudok Wonen heeft gebouwd. Dat zijn er zes. Ze zijn allemaal verschillend. En of ze mooi zijn, zal iedereen anders beoordelen. Ze hebben wel één overeenkomst en die is dat weinig Hilversummers ze hebben bezocht. Ze liggen namelijk verborgen in wijken, op plaatsen waar je niet vaak langskomt.

Groene oase

Het rustgevendste plein is ook het meest verborgen plein. Het heet niet eens een plein maar het zou die naam wel verdienen. Het ligt aan de Laan van Heelmeesters. Deze groene oase ligt in het centrum van Hilversum op het terrein van het voormalige Rooms Katholieke Ziekenhuis.

Ruim plein

Het Jac P Thijsseplein is ontstaan op een oud bedrijfsterrein. Waar eerst het slachthuis stond, staan nu woningen rondom een ruim plein met veel ruimte voor kinderen. Het Ooiervaarsplein en de Leemkuilen zijn ontstaan na verbreding van een stuk straat. De door ons gebouwde woningen zijn opvallend mooi van architectuur


Verborgen pleinen 

Aan de Buys Ballotstraat en de Schietspoel zijn kleine verborgen pleinen ontstaan in de nieuwbouw op voormalige bedrijfsterreinen.

Mooi om te zien wat onze investeringen Hilversum hebben opgeleverd.