Huurders 16 keer zo hard aangepakt als kopers

Corporaties hebben geen vrienden in den Haag. Die constatering wordt wederom bevestigd in het regeerakkoord van VVD en PvdA. Corporaties vormen veruit de grootste bezuinigingsbron.

Tussen 2013 en 2017 wordt 3,4 miljard bij de corporaties weggehaald. Dat komt bovenop de 3,2 miljard die door Rutte 1 al was ingeboekt voor diezelfde periode. Deze 6,6 miljard is bijna 16 keer zoveel als de 442 miljoen die VVD en PvdA tot 2017 inboeken voor de beperking van de hypotheekrenteaftrek!

In 2014 gaat bij Dudok Wonen van de maandhuur van elke sociale huurwoningen x80 63,- naar de rijksschatkist. In 2017 is dat gestegen naar x80 97 per maand. Die rekening wordt door VVD en PvdA bij de huurders gelegd. Die moeten huurverhogingen betalen die kunnen oplopen tot 8,5% per jaar. Het is duidelijk waar dit kabinet staat. Het grote graaien is begonnen.