Facebook maakt van passieve klant een actieve klant

Dudok Wonen verspreidt steeds minder gedrukte informatie. Dat scheelt niet alleen zo’n x80 150.000 per jaar maar ook heel veel omgekapte bomen. De meeste informatie staat nu op het internet. Dat komt het gemak ten goede maar is het ook altijd vindbaar?

Een tijd lang gebruikten we uitsluitend mailtjes om mensen te attenderen op nieuws en informatie. Het laatste jaar zijn daar de sociale media bijkomen. Het grootste voordeel van sociale media is dat wij belangstellenden niet meer hoeven te zoeken, ze melden zich zelf aan. Eigenlijk is het heel emanciperend: niet de corporatie maar de klant bepaalt wat voor hen interessant is.

Bij Dudok Wonen hielpen Twitter en YouTube ons succesvol in deze omkering. Een jaar geleden kwam daar Facebook bij. Ook dat ziet er veelbelovend uit. Onze Facebook-pagina is de best bezochte corporatiepagina van Nederland*.

We zitten boven de 1000 fans en verschijnen via hen op bijna 40.000 andere Facebook-pagina’s. Terwijl we met Twitter vooral professionals bereiken, zijn het op Facebook vooral de klanten die ons weten te vinden. Dit aantal stijgt dagelijks.

Onze laatste papieren uitgave is voor onze klanten; het bewonersblad Leef. Ik ben benieuwd of Facebook ook die uitgave overbodig maakt.

 

*Bron: sowoco rapport september 2012