FSC hout gesteund door corporaties

Samen met 46 andere corporaties is Dudok Wonen convenantpartner van FSC. In onze nieuwbouw en woningverbetering wordt daarom uitsluitend FSC-gecertificeerd hout gebruikt. En dat al vijf jaar lang.

Recent zijn wij een Europese aanbesteding voor aannemers gestart. Het is een voor Europa unieke aanbesteding want het gaat deze keer niet om de aanbesteding van één bouwproject. Aannemers kunnen met hun inschrijving op onze shortlist komen. Alleen aannemers die op deze shortlijst staan, mogen in de toekomst inschrijven op onze grotere bouwprojecten. De aannemersselectie vindt plaats op zowel de prijs als kwaliteit.

FSC-LOGOEén van de kwaliteitscriteria is dat het aannemersbedrijf FSC-gecertificeerd is. Door deze eis zag één groot bouwbedrijf uiteindelijk af van deelname aan de aanbesteding. Het bedrijf was namelijk niet FSC-gecertificeerd. Dat werd ons keurig gemeld en toen bleek de bijzondere afloop van dit besluit. De aannemer meldde ons namelijk dat het zo snel mogelijk FSC-gecertificeerd wilde worden.

Dat was toch wel een verheugende mededeling voor het milieu. Vele aannemers zijn al FSC-gecertificeerd. Dat nu ook de laatste aannemers over de streep worden getrokken, hadden we vijf jaar geleden alleen maar durven hopen.