We voelen ons rijk

Almere_sociale_koop_dudok_wonen_1 Helden zijn het voor mij! Negen huurders die met Sociale Koop hun eigen huis bouwen in Almere. Ik bewonder ze. Om hun durf, doorzettingsvermogen en enthousiasme. Regelmatig log ik in op een forum om te lezen wat ze allemaal meemaken. Heel inspirerend. Deze week nog dit prachtige verhaal:

‘Vandaag was het voor ons zover. Ons huis werd opgebouwd! Vanmorgen vroeg lag er nog alleen een fundering. Toen ik er voor het eerst kwam kijken vanmorgen om 10.00 uur stond de begane grond verdieping en toen we vanmiddag nog een keer gingen kijken, stond het hele huis! Alleen het dak moet er nog op. Het was echt super! We mochten ook naar binnen. Wat stoer om in je eigen huis te lopen zeg! We hebben ook al op de eerste verdieping gelopen en rondom de zolder. Die konden we alleen bekijken vanaf de steiger, want anders kwamen we er (denk ik) niet meer uit. We zijn er echt helemaal van onder de indruk. Er is dan misschien een ‘crisis’, maar wat voelen wij ons rijk zeg!’