Papie de Ballenjatter

Mevrouw_van_der_wolk Deze week concurreerden vele projecten met elkaar. Dinsdag mocht ik mijn handtekening zetten onder de overeenkomst voor een buurtsuper die wordt gerund door mensen met een verstandelijke beperking. Een paar uur later stond de halve organisatie in de Bloemenbuurt om de verbeterplannen toe te lichten aan honderden bewoners. En vandaag vertelde woonadviseur Marieke van der Aar over haar inspanningen om alle huurders van de woningen aan het Zwaluwplein aan een nieuwe woning te helpen. De persoonlijke verhalen die Marieke en haar collega’s van de bewoners hoorden, zijn opgeschreven in de Zwaluwkrant. Een bewoner vertelt daarin dat ze vroeger moesten oppassen voor ‘Papie de Ballenjatter’. Verwonderd vroeg ik me af wat dat was. Het antwoord kon alleen een kind verzinnen. Dat was ‘oom agent’. ‘Als je hem zag, was je je bal kwijt.’