Kabouterstad in kunstenaarsdorp

Laren_kaboutertuin‘Dit is een rijksmonument. Om het op te knappen moeten we maatwerk leveren voor de bewoners’, vertelde het bestuurslid van Woningbouwvereniging Laren aan ons MT en medewerkers van de Vestiging Hilversum. Aandachtig keek ik naar de oude arbeiderswoning die in de achtertuin creatief was uitgebouwd. De voortuin was een feest voor tuinkabouterliefhebbers. De al wat oudere bewoner groette ons vriendelijk.

Het rijksmonument was één van de vele projecten waarlangs het bestuur en commissarissen van Woningbouwvereniging Laren ons voerden. De woningbouwvereniging heeft 600 woningen in alle maten en soorten. Verhuizen doen de Larense huurders nauwelijks. Dat kon ik me zeer goed voorstellen. Haast elke woning was een lot uit de loterij. Het bestuur en de commissarissen zijn vrijwilligers. Het enthousiasme spatte van hun werk af. Ik voelde me bevoorrecht om het werk van deze mensen van dichtbij te mogen zien.