25 jaar wachten met bouwen

OttoslaanDeze week kwam dan toch het verlossende woord van de rechter. Na 25 jaar en vele procedures kunnen we gaan bouwen aan de Otto’slaan inde Hilversumse villawijk Boomberg. Er komen twaalf nieuwe appartementenvoor jongeren met een licht verstandelijke handicap of lichamelijkebeperking. Ik ben daar vanzelfsprekend blij mee, maar er blijven voor mij gemengde gevoelens aan verbonden. Dit heeft veel te lang geduurd. En dat zeg ik niet alleen vanwege de hoge kosten. Als de onzekerheid zo lang duurt, vreet het aan de mensen die er in de buurt wonen en verharden de verhoudingen. De wetgeving zou zodanig in elkaar moeten zitten, dat er snel zekerheid komt voor iedereen. Vreemd dat de overheid daar maar niet in slaagt. De pijn in de buurt zal nog wel even blijven. Hopelijk is die wat gesleten op het moment dat de jongeren hun appartementen kunnen betrekken.