Strijd om 'zorggerelateerd wonen'

Ballonnen_namasteDit is een complex voor ‘zorggerelateerd wonen’. Met verbazing kijk ik naar dit woord in ons persbericht. Kan dat er niet uit, vraag ik. Dit begrijpt toch niemand? Maar het werd me al snel duidelijk dat we hier niet om heen konden. In Baarn streeft Sherpa er naar om in de toekomst op haar instellingsgebied ook ‘ gewone’ mensen te laten wonen. Nu wonen er uitsluitend mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Die menging spreekt mij wel aan, maar veel ouders willen niet dat hun kinderen gemengd wonen. De strijd hierover blijkt hard te zijn en men heeft elkaar gevonden in de formule ‘zorggerelateerd wonen’. U en ik mogen er dus niet wonen, wel familie, personeel, vrijwilligers en clienten. Dus gaat het persbericht over de start van de bouw ongewijzigd de deur uit. Het maakt me ook niet zo veel uit, als straks iedereen maar met veel plezier in onze woningen woont. Daar gaat het immers om.