De rampzaligste woningmarkt van Nederland

Verhuiskansen_4Een rampzaliger woningmarkt dan de Gooi en Vechtstreek bestaat er niet in Nederland. Die conclusie valt te trekken uit het zojuist verschenen onderzoek van het Ruimtelijk Planbureau. Vanochtend viel ik van de ene verbazing in de andere toen ik het dikke rapport doorworstelde. De verhuiskans is het kleinst van Nederland. Starters hebben de minste kansen van de randstad. Het financiële gat tussen koop en huur is het grootst van Nederland. De doorstroming van huur naar koop is dus ook bedroevend en zal de komende jaren zo blijven tenzij er wat gebeurt. Als ik het goed lees, kan het in onze regio alleen maar beter worden als corporaties meer huurwoningen omzetten in betaalbare kooparrangementen. Dan moeten we wel snel aan de slag want in het rapport lees ik dat  we ook op dit gebied de meest trieste cijfers van Nederland scoren.

2 Comments

Reacties zijn gesloten.