Wij zijn fris

Wij_zijn_frisMiddenin een managementcursus over leiderschap werd ik gebeld door Standpunt.nl. Of ik voor Radio 1 wilde reageren op een onderzoek van het CPB. Volgens dat onderzoek geven corporaties jaarlijks bijna 8 miljard (!) euro aan huurkorting aan mensen die dat gezien hun inkomen niet nodig hebben. Eenmaal in studio gearriveerd, kon ik vertellen dat wij via ‘Huur op Maat‘ daar al wat aan gaan doen. Niets nieuws dus. Het leukste van mijn studiobezoek was dat ik ook moest meepraten over alcoholgebruik bij jongeren. Daarvoor haddden ze de initiatiefnemer van wij zijn fris uitgenodigd. Met veel succes organiseerde hij in het hele land alcoholvrije feesten voor jongeren van 12 tot 16 jaar. Per keer komen er zo’n 800 jongeren op af. Voorzichtig vroeg ik of zoiets ook in het Gooi werd georganiseerd. ‘Ja, in Bussum’, antwoordde hij opgetogen. ‘En de jongeren uit de hele regio komen er op af’. Prachtig initiatief!