Heide is een illusielandschap

Central_parkTrucagefoto_gooi_en_eemlander Onze heidevelden zijn een illusielandschap. Je hebt het idee dat je op een hele grote heidevlakte loopt omdat de bebouwing is afgeschermd met geboomte. Hier genieten vele mensen van en dat maakt het Gooi nu juist zo bijzonder. Die woontoren van 72 meter voor het station moet er dus niet komen. Hiermee verwoordt Hilversummer Co Dekker in de Gooi en Eemlander het gevoel van vele mensen. Ik begrijp dat goed; ik ben zelf een fanatieke wandelaar in het Gooi. Anderen daarentegen vinden dat we als stad de hoogte in moeten gaan om jongeren kans op een woning te bieden. En ook daar kan ik me in vinden. Ik denk dan aan mijn bezoek aan het Central Park in New York. Ondanks de vele wolkenkrabbers voelde ik me daar volop in de natuur. Ons voorstel voor de stationstoren ligt nu bij de gemeenteraad. Niet om een tweede Manhattan te bouwen maar om een enkel accent aan de skyline toe te voegen. De gemeenteraad bepaalt nu wat er gebeurt. Ik hoop dat ze kiezen voor de jongeren.