Onze bevrijdingsstrijd

‘In welke BV moet dit bouwproject?’ Venijnig word ik aangekeken als ik niet direct het antwoord geef. En eerlijk gezegd, ik weet het niet. Dit kabinet verandert telkens de spelregels waar corporaties aan moeten voldoen. Asterx_bevrijding_2 En omdat ik nu bijna wekelijks voor een BV-vraag word gesteld, heb ik een aantal Dudok-collega’s uitgenodigd om na te denken over het oprichten van een nieuwe wooncorporatie. En dan een corporatie die geen ‘toelating’ heeft en dus niet onder het toezicht van de minister valt. Het groepje is gedreven aan de slag gegaan. Ze noemen het een ‘bevrijdingsstrijd’. En ze laten zich inspireren door Galliers in het kleine Franse dorpje dat het opnam tegen de Romeinen. Inderdaad, Asterix, Obelix en al die helden. Het zal niemand verrassen dat onze bevrijdingsstrijd het ‘project Asterix’ is gedoopt. Ik ben benieuwd wat voor strijdplan er uit komt.