De Argumentenfabriek

Fabriekers_kruitfabriekDe weg zat vol met mensen die snakten naar hun vrije weekend. Vol stress duwde ik het gaspedaal wat dieper in. Ik moest op tijd in Roosendaal zijn. Daar had ik een overleg met een tiental collega’s. Het was een uitloop van een overleg waaraan ik vorige keer niet had deelgenomen. Ik was dus helemaal kwijt waarvoor ik was afgereisd. Tot mijn grote verrassing kwam ik oog in oog te staan met Frank Kalshoven. Hij is mijn favoriete columnist in de Volkskrant. Elke zaterdag lees ik vol gretigheid altijd eerst zijn bijdrage. Hij heeft ook een eigen bureau, dat heet De Argumentenfabriek. Op een vernieuwende wijze helpen zij om de argumenten van partijen in korte tijd te ontleden en systematiseren. De schema’s vlogen over het beeldscherm en veranderden continu onder invloed van onze analyses. Halverwege kwam ik er achter dat de schema’s over een week worden gebruikt in een landelijke discussie over onze toekomstige relatie met het rijk. Dat maakte de reis naar Roosendaal nog meer de moeite waard.