Haatmail en vallende kinderen

Sociaal_pension_1Huslaan_2

In de verte zag ik het Sociaal Pension. De bouw vorderde gestaag. Met enige schaamte dacht ik aan de haatmail die een buurtbewoner had rondgestuurd. Het is pijnlijk hoe intolerant sommige mensen zijn. Maar daarvoor was ik niet negen verdiepingen omhoog gegaan. Een verontruste bewoner had aan radio Noord Holland gemeld dat door de opknapbeurt van onze flats in de Kerkelanden de galerijrailing gevaarlijk was voor kinderen. Zo’n alarmerende boodschap was reden genoeg om samen met Theo Oostenrijk te gaan kijken. Ter plaatse constateerde ik dat er geen gevaar was. Maar ik kon me het gevoel van ongemak van de bewoner ook wel voorstellen. Van Theo begreep ik dat er al samen met de Huurdersvereniging naar een oplossing wordt gezocht. Veel succes!