De Blije Woondoos

‘Je zou geen noodgeval moeten zijn om gewoon te gaan wonen.‘ En: ‘Jeugd is niet hinderlijk, maar een krachtbron voor de gemeenschap.’ Het zijn maar twee citaten uit het plan van aanpak van het jongerenbestuur. Het was een bombardement van ideeën en enthousiasme waarmee ik werd belaagd. Spot the Spot, the perfect fit, de blije woondoos, de starterskit, … en zo ging het maar door. Of ik de plannen steunde, werd mij indringend gevraagd. Geen vezel in mijn lijf die dacht aan ‘nee’ zeggen. Daarmee was de echte start van het jongerenbestuur een feit. Na afloop praatten we nog wat na, samen met de Frans de Jong, adviseur van het jongerenbestuur. Hij had de groep ondersteund. Je kon zien dat deze ‘senior’ zich bijna terug in zijn jeugd waande. Wat een team. En ik zou het bijna vergeten, natuurlijk mooi werk van Rifka.

jongerenbestuur 2