Het geld rolt

Trein_1Ik stap in de trein voor een ontspannen reis naar huis. Reizen in de trein heeft als voordeel dat je rustig vergaderstukken kan lezen. Deze keer gaat het om de begroting 2008. Ik lees dat al onze bouw- en verbouwplannen leiden tot een extra investering van x80 124 miljoen. Onze schuld bij de bank stijgt van x80 204 naar x80 261 miljoen. Dat zijn geen misselijke bedragen. Niemand kan zeggen dat wij op onze luie krent zitten. Blijft natuurlijk wel de vraag of we het allemaal kunnen opbrengen. Op de afdeling Financiën (maar ook p veel andere afdelingen) hebben ze hard gewerkt om dat in kaart te brengen. Onze financiële prognose gaat tot 2017. Alle jaren laten een positieve kasstroom zien; onze solvabiliteit blijft robuust boven het noodzakelijke minimum. Geheel ontspannen stap ik een half uur later uit de trein.