Verdienen aan het milieu

Honda_civic_hybrid_2EnergielabelHet lijkt oneerlijk. Ik verdien goed en ga er volgend jaar zomaar x80 100,- netto per maand op vooruit. Dat komt omdat gebruikers van zuinige, en minder vervuilende lease-auto minder belasting gaan betalen. Sinds vorig jaar schaft Dudok Wonen alleen maar auto’s aan met het energielabel A, B of C. Dat zijn de zuinigste auto’s. Vanaf 2008 valt voor ons ook de C categorie af. Deze maatregel maakt deel uit van ons mobiliteitsplan waarin ook het gebruik van de fiets en het openbaar vervoer wordt gestimuleerd. Zelfs de leaserijders kunnen per trein naar hun werk komen. Ikzelf rij in één van onze goedkopere lease-auto’s, de Honda Civic Hybride. Deze heeft energielabel A. Ik hoop dat dit nieuwe belastingvoordeel meer mensen verleidt tot het kopen van een minder vervuilende auto, ook als men geen lease-auto heeft.

1 Comment

  1. Eigenlijk zou het dus wenselijk zijn om, zoals in mijn geval, een ‘gewone’ lease-auto voortijdig (binnen het 4-jaarscontract)in te ruilen voor een A of B gelabeld exemplaar. Is dat een dwaze gedachte?
    Voor partikuliere rijders zou een DW-premie, zoals bij de aanschaf van een fiets, wellicht ook stimulerend zijn voor de aanschaf van een nieuwe wagen.

    Like

Reacties zijn gesloten.