Huurkorting voor lage inkomens

Woonwaardebon_1Hoe hou je wijken die zijn opgeknapt – en dus veel duurder zijn geworden – toegankelijk voor mensen met een laag inkomen? Die vraag stelden we ons samen met wethouder Ben Hammer en De Alliantie. In korte tijd is een voorstel gemaakt dat aansluit bij een SEV-experiment. Hierbij wordt een zeer betaalbare huurprijs gekoppeld de plicht om meer te gaan betalen als het inkomen stijgt. Het geld dat we daarmee verdienen gebruiken we om mensen die naar deze wijk willen verhuizen, een mooie huurkorting te geven. Zo blijft de wijk telkens toegankelijk voor mensen met een laag inkomen. Recent werd het voorstel voorgelegd aan de Hilversumse gemeenteraad. Ik keek met spanning uit naar de reacties. Gister kreeg ik een link naar de website van de Hilversumse PvdA toegemaild. Het was een doordachte en positieve reactie. Zoiets geeft natuurlijk energie.

1 Comment

  1. Dit lijkt me HET middel om scheefwonen tegen te gaan! Ben benieuwd naar hoe het in de praktijk zal gaan.

    Like

Reacties zijn gesloten.