Jongeren gezocht!

Jongeren_2Gooise jongeren hebben grootse ambities en toekomstdromen. Dat las ik in een rapport van het ministerie van VROM: ‘Ik wil in een villa wonen met zwembad’, ‘Na de studie een wereldreis maken,’ ‘Zwembad wil ik wel, maar dat is niet echt waarschijnlijk’, ‘Ik wil in een kubuswoning wonen’, ‘Parijs is cool!’, ‘Een groot kasteel, maar dat is een soort van droom.’

Vanuit onze dagelijkse praktijk weten we dat dergelijke dromen zelden uitkomen. Sterker nog, je mag al blij zijn als je een gewoon huis weet te bemachtigen. Om dat te verbeteren is 2008 voor ons het ‘jaar van de jongeren’. Om dat te organiseren, zoeken we jongeren die ons daarbij ondersteunen. En ik verwacht ook dat ze mij steunen met adviezen en kritische vragen. Ik ben benieuwd wie zich aanmeldt voor ons jongerenbestuur.