Aangrijpende gedichten

De_cocon_gedichtenClemment_steele_1Aangenaam…‘ Dat is de titel van gedichten van bezoekers van De Cocon. De Cocon verzorgt de opvang van dak- en thuislozen. Vandaag startte de bouw van een nieuw onderkomen. Ter kennismaking met de omwonenden zijn de gedichten gebundeld en bij buurtbewoners bezorgd. Het is een prachtig boekje geworden. Ik hoop dat mensen het gaan lezen.

Op de prachtig georganiseerde bijeenkomst vertelde Clement Steele hoe hij met steun van De Cocon de weg weer wist te vinden naar een zelfstandiger leven. Ik vond het een aangrijpend verhaal.

De komst van De Cocon heeft in het verleden ook negatieve reactie in de buurt opgeleverd. Vandaag sprak ik omwonenden die zich juist sterk hebben gemaakt voor de komst van De Cocon. Zonder dat soort mensen kunnen mensen als Clement Steele niet. Bedankt!