De strijd met de heilige koe

Heilige_koe_1Wat kunnen corporaties bijdragen aan de parkeerproblemen? Drie corporatiedirecteuren en een wethouder bogen zich over deze vraag. Eigenlijk weet ik geen oplossing. Want parkeerproblemen zijn niet op te lossen. Mensen zijn hun auto niet uit te slaan. En ze willen alleen maar meer auto’s. Het is een economisch schaarste probleem’, probeer ik nog. ‘Dus laat mensen meer betalen’. ‘Ik krijg een verwijtende blik van een directeur: ‘Ook mensen met een laag inkomen hebben recht op een auto voor de deur.’ Dat kan ik niet tegenspreken. ‘Geef iedereen dan het recht op één parkeerplaats en maak de rest duurder’, antwoord ik. ‘Dan worden de wijken niet één zee van blik en krijgt greenwheels een kans.’ Een uur later gaan we uit elkaar. ‘Mooie discussie’, roepen we elkaar nog na. En dat was het zeker. Maar het is nog lang zoeken naar een goede oplossing.

1 Comment

  1. Mijn oplossing is: overal gratis parkeren maar je moet wel je lichten aanlaten!
    Of in ieder geval niet in de vaste stramienen blijven denken, die zijn overal al uitgeprobeerd. En te licht bevonden.
    Gratis openbaar vervoer in de stad en betere fietsmogelijkheden ook dat zijn oplossingen om het blik van de weg te krijgen.

    Like

Reacties zijn gesloten.