Historisch moment

Leon_sociale_koop_1Terwijl Hakima de laatste hand legde aan 101 brieven, pakte ik een deel van de stapel op. Ik gaf Hakima mijn mobieltje en vroeg haar een foto te maken. Ik wilde dit moment vereeuwigen. Het is de slechtste foto ooit geworden, maar het is voor mij een historisch moment. De eerste 101 huurders kunnen via Sociale Koop eigenaar worden van een woning, ook als ze een klein inkomen hebben. Vijf instanties moesten hier goedkeuring aan geven, vele advocaten, notarissen, adviesbureaus, accountants en onze Huurdersbelangenvereniging hebben het beoordeeld, Vereniging Eigen Huis gaf er haar zegen aan en op tientallen momenten hebben we het aan corporaties, politici, huurders, ambtenaren en pers uitgelegd. Vele collega’s hebben er hard aan gewerkt. Volgens mij luidt Sociale Koop een nieuw tijdperk in. Daar moest ik toch even bij stil staan.

1 Comment

  1. Ik open je weblog en lees trouw je stukje.
    “Hé mijn naamx85”. Ik word enthousiast en leest met een glimlach het stukje verder.
    4 zinnen verder verdwijnt mijn glimlach en kijk ik weer net zo chagarijnig als het moment dat ik mijn computer aanzette. En deze keer ligt het ECHT NIET aan de maandag!!

    Like

Reacties zijn gesloten.