Uit de gratie bij vrouwen?

Leon_nz_1_0001Zacht maar dwingend werd ik terzijde geduwd door een van de weinige vrouwelijke corporatiedirecteuren. Tijdens het congres zat ze boven me in de zaal. ‘Leon, ik moet je wat zeggen. Je wordt kaal!’ Vertwijfeld keek ik haar aan. Dit was al de tweede keer deze week dat mijn ‘haargroei’ onderwerp van discussie was. Al eerder kreeg ik van een vrouwelijk bestuurslid van de Woonbond te horen dat mijn ‘weekendbaardje’ me geheel niet stond. ‘En je wordt er ouder door’, beet een ander me toe. Het zal wel enige tijd duren voordat mijn ego is hersteld van deze laaghartige aanvallen….

2 Comments

 1. Alopecia androgenetica
  Wellicht voel je je sterker staan als je over dit onderwerp wat meer kennis opdoet. Als je dan weer zo’n ” vrouwen- attack” krijgt zeg je gewoon dat er niet gespot mag worden met je Alopecia androgenetica……..

  Alopecia is Grieks voor haaruitval. Andro staat voor mannelijk en de toevoeging genetica geeft aan dat de genen een rol spelen. Alopecia androgenetica betekent dus: erfelijke haaruitval bij mannen. De oorzaak van deze vorm van kaalheid is het mannelijk hormoon testosteron dat zich omzet in dihydrotestosteron. Een korte uitleg:
  Elke haar doorloopt een groeicyclus. Deze cyclus bestaat uit drie fasen: de groei-, rust-, en eindfase. In de groeifase is de haar actief aan het groeien. Deze fase duurt normaal gesproken drie tot vijf jaar. Het dihydrotestosteron zorgt ervoor dat de groeifase verkort wordt tot enkele jaren of zelfs enkele máánden. Een haarzakje kan maximaal 20 keer een haar produceren. Daarna groeit er op die plek geen nieuwe haar meer.
  Tenslotte nog een kleine gerustelling:
  Alopecia androgenetica leidt overigens vrijwel nooit tot volledige kaalheid. De haarkrans op de achter- en zijkanten van het hoofd is ongevoelig voor dihydrotestosteron. Er blijft dus altijd een kleine hoeveelheid haar op die plaatsen over.!!! Valt dus best mee toch?

  Like

 2. Leon,
  Die vrouwelijke corporatiedirecteur, begon haar naam met een J en rijmde het op Oan van der Burgt?

  Like

Reacties zijn gesloten.