Een moment van reflectie

KapelMet 14 andere corporatiedirecteuren van Het Netwerk hebben we een dag (en nacht) gepraat over onze activiteiten het komende jaar. We hadden ons teruggetrokken in conferentieoord Samaya. Dit is gevestigd in een voormalig klooster dat in 1960 gebouwd is en 38 jaar bewoond is geweest door de moniale zusters Augustinessen. Deze zusters mochten niet praten. Dat hebben wij wel gedaan. Daartoe ook uitgedaagd door een aantal hoge ambtenaren van Economische Zaken en Financiën. Zij lieten ons in het avondprogamma zien dat Nederland het vermoedelijk ook kon doen zonder woningcorporaties. Dat was confronterend. En natuurlijk waren wij het tegengestelde van mening. Het motiveerde ons nog meer om het komende jaar nog beter te laten zien dat corporaties veel voor mensen kunnen betekenen.