Slak als inspiratiebron?

Al zo’n 25 jaar maak ik jaarverslagen. Maar nog nooit een jaarverslag dat je kan voorlezen aan kinderen. Dit jaar heeft Dudok Wonen zo’n uitzonderlijk jaarverslag gemaakt. SlakOnze communicatieafdeling verdient hierin alle credits maar de creativiteit en inzet van het bureau Boomerang waren uiteindelijk doorslaggevend. Zij hebben zich geheel ‘verloren’ in het verhaal van Hans de Huisslak. Prachtige plaatjes en ontroerende gevoelens nemen je mee in de wereld van de slak en zijn onbereikbare liefde voor een vlinder. Maar waarom staat zoiets nu in het jaarverslag van een woningcorporatie? Daar kan ik kort in zijn. Hans de Huisslak maakt van alles mee wat ook menselijke woningzoekenden meemaken. En het mooiste is dat Hans uiteindelijk slaagt. Hij vindt niet alleen zijn grote liefde maar maakt ook wooncarrière. En deze keer niet door te verhuizen maar door wooncarrière te maken in zijn eigen huis. En dat is precies wat wij ook mogelijk willen maken voor onze huurders. Daarom vind ik dit jaarverslag zo aansprekend. Maar ook zonder die boodschap mag niemand dit mooie verhaal missen.