Het wonen vernieuwen

Dudok Wonen heeft veel vernieuwingen in het wonen op gang gebracht. Als je achteraf goed kijkt naar vernieuwingen, dan zie je dat de grote vernieuwingen tot stand komen door een klein ding in bestaande concepten en denkwijzes te veranderen. Zo is ons Sociale Koop revolutionair in zijn uitwerking maar in technische zin slechts een fractie anders dan ‘Te Woon’, het product waar steeds meer andere corporaties mee aan de slag gaan. Bij Te Woon koopt de corporatie een verkochte woning weer terug om weer aan een nieuwe bewoner aan te bieden, bij Sociale Koop mag de bewoner zelf een woning zoeken die op de markt te koop staat. Een externe adviseur deed dat denken aan het leggen van lucifertjes. Dat was vroeger een spelletje waarbij je nieuwe figuren moest maken door zo min mogelijk lucifers te verleggen. Deze week deed ik dat bij een Gooise wethouder. Hij was gefacineerd. Meer weten over dat gesprek. Kijk dan op mijn ‘openbare’ web-log.

Bewegende_wijk_1_1 Bewegende_wijk_2_1