Kleur bekennen

Vanmiddag stonden velen zich te vergapen aan het gekleurde folie op een glazenwand in ons nieuwe kantoor. Het was een proefstukje. Wat me opviel was dat je vanaf de gang nog steeds elke gelaatsuitdrukking van mensen in de kamer kon zien. Men had alleen een ‘kleur’ gekregen. Zou zo’n kleur bij iedereen weer anders uitpakken? En flatteert oranje de ene persoon meer dan de ander? Komende weken komen we het te weten.

Daarmee kom ik vanzelf op een vraag die me vanmiddag door iemand werd gesteld over ‘kleur bekennen’. ‘Hoe had jij namens Aedes gereagereerd op het hoge salaris van bijna 4,5 ton van de directeur van woningcorporaties Vestia? Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Deze directeur had recent zijn lidmaatschap van Aedes opgezegd omdat hij vond dat Vestia een veel socialer huurbeleid voorstond dan Aedes. Je vraagt je af wat dat waard was. Want nu weten we dat zogenaamd sociaal handelen blijkbaar geen betrekking hoeft te hebben op de eigen portemonnaie.