Edelhert of huizen?

Afgelopen woensdag was een tiental leden van de Provinciale Staten op werkbezoek in Het Gooi. Ik was er bij om enkele projecten van Dudok Wonen toe te lichten. Aan het eind van de dag vroeg men hoe ik deze dag zou samenvatten op mijn web-log. Ik kon daar toen geen antwoord op geven. Ik verwachtte te moeten kiezen uit:

  • de vele complimenten die Dudok Wonen kreeg voor Dudok Revisited;
  • de zoektocht naar een gezond ‘dualisme’ waar de Statenleden mee bezig waren;
  • de oprechte belangstelling die men had voor Gooise vraagstukken;
  • de schoonheid van Crailoo.

Ik denk dat ik het maar bij Crailoo hou. Op dit prachtige gebied tussen Hilversum, Bussum en Laren zat tot voor kort het leger. EdelhertOok het asielzoekerscentrum heeft er nog gezeten. Nu gaat de discussie over de ruimte die woningbouw, bedrijvigheid en het edelhert (lees: de natuur) hier moet krijgen. De tegenstellingen verlopen ook hier langs lijnen die we overal in het hele land zien. Vanuit Laren werd door de wethouders niet meer naar nuances gezocht. Zij willen uitsluitend natuur! Als corporatiedirecteur zie je natuurlijk liever huizen. Maar ik moet eerlijk zijn, die onvoorwaardelijke steun vanuit Laren voor de natuur heeft ook zijn charme. Ik hou altijd wel van mensen die idealen koesteren. En van edelherten.