Maatschappelijk rendement

Hoeveel geld kost het om onze sociale doelstellingen te realiseren. Dankzij de Aedex weten we dat straks met één druk op de knop. Op dit moment is de afdeling Vastgoed het Aedex-systeem daarvoor aan het inrichten. Daarbij worden regelmatig operationele of beleidsmatige vragen voorgelegd. Zoals vandaag de vraag bij welke huurprijzen er sprake is van maatschappelijke prestaties. Ligt de grens bij x80 475,- of x80 605,-? Het blijkt dat je over die vraag al lang met elkaar kan discussiëren. Daarmee wordt overigens gelijk het nut bewezen van onze deelname aan de Aedex. Het dwingt je namelijk om goed te definiëren wat precies onze sociale doelstellingen zijn en hoeveel geld we daar voor over hebben. Het is nog een paar maanden wachten, maar dan kunnen we iedereen precies vertellen hoeveel geld het ons jaarlijks kost om woningen voor een sociale prijs te verhuren. Ik zou nog geen voorspelling durven te doen over de hoogte van het bedrag. Iemand anders wel?