Minister prijst hulpbrigades

Een taart en een felicitatie. Dat ontvingen we van minister Dekker voor het éénjarig bestaan van het ‘Meldpunt Daklozen’. Dit meldpunt is opgericht door Het Netwerk, een samenwerkingsverband van een tiental woningcorporaties waaronder Dudok Wonen. Zorgorganisaties, hulpverleners en gemeenten kunnen daar huisvestingsproblemen van daklozen kenbaar maken. Elke melding gaat direct door naar een lid van Het Netwerk. Vervolgens gaat dan een ‘hulpbrigade’ aan de slag om de zaak op te lossen.

Bij de start van het project kregen we veel telefoontjes van woningzoekenden. We moesten de meesten teleurstellen. Dekker_taart Het meldpunt houdt zich uitsluitend bezig met huisvestingsproblemen van opvangorganisaties. Die bijvoorbeeld huisvesting zoeken voor een ‘sociaal pension’ of een project voor ‘begeleid wonen’. Ik ben er trots op dat Dudok Wonen zich extra inzet voor dit soort projecten. Maar het blijft natuurlijk wringen dat we al die andere woningzoekenden die ons belden alleen maar kunnen verwijzen naar de wachtlijst.