Een leven lang leren

Vandaag een belangrijk deel van de dag bij VROM gezeten. Voor de tweede keer een grote groep ambtenaren de ideeën achter Sociale Koop uitgelegd. Deze keer samen met de directie van de SEV en de Arnhemse corporatie Volkshuisvesting. Wederom was de respons zeer positief al vroeg men zich wel af of de Europese wetgeving toestaat dat je alle inkomenscategorieën van Sociale Koop gebruik laat maken.

Daarna naar een bijeenkomst van de ROC’s. Op verzoek van Aedes aangeschoven bij een overleg over MTS-plus. Dit is een nieuw opleidingsprogramma voor MTS-ers. Ik hoorde vertrouwde woorden over ‘een leven lang leren’ en ‘leren door te doen’. Dat sprak me aan, maar na een uur had ik door dat ik niet op deze bijeenkomst thuis hoorde. Men zocht stageplaatsen bij corporaties met een eigen onderhoudsdienst. Om zeven uur was ik thuis en toen maar snel in de tuin een pilsje gepakt.

1 Comment

  1. Leon,
    Ik heb jouw impressie gelezen over je bezoek aan een bijeenkomst van ROC’s met daarbij je verwoorde gevoel dat je daar niet thuis hoorde, omdat men nadrukkelijk op zoek was naar stageplaatsen met een eigen onderhoudsdienst.
    Echter, hebben corporaties zonder eigen onderhoudsdienst dan geen enkele taak, cq. verantwoordelijkheid om deze studenten een kijkje in hun keuken te gunnen? Of is het zo dat de studie-inhoud ver afstaat van de praktijk in corporaties zoals de onze?

    Like

Reacties zijn gesloten.