Dag van het grote geld, deel 2

Vanochtend toegetreden tot de wereld van het virtuele geld. Vanachter het beeldscherm werd de geldmarkt gevolgd. Met drie telefoonlijnen open kwamen de biedingen van 5 banken binnen. Banken moesten een aanbod doen voor zes soorten leningen met een totaal bedrag van € 85 miljoen. Tien minuten lang vlogen de bedragen over ons beelsscherm. De rentepercentages verschilden minimaal maar met dit soort bedragen praat je al snel over honderdduizenden euro’s winst of verlies. En toen was het ook weer plotseling voorbij. Het geld was binnen.

’s Middags uitgenodigd om aan te schuiven over invulling van het Woonwensenmodel. Daarin staat centraal dat we bewoners helpen bij het realiseren van hun woonwens. Ik was verrast wat er allemaal al was uitgewerkt. De Vestigingen, Technisch Beheer en de staf van Wonen bleken elkaar al goed te hebben gevonden. Ik kijk met spanning uit naar de verdere uitwerkingen!

Na dat alles was het niet moeilijk om aan het eind van de dag – in mijn maandelijkse overleg met de voorzitter van de Raad van Commissarissen – te melden dat we nog steeds volop in beweging zijn.

Een laatste dip kwam toch nog onverwacht. Bij het openen van mijn laatste mailtjes las ik dat de directeur/bestuurder van De Woningbouw ontslag had genomen. Altijd toch weer pijnlijk om te zien dat dingen ook slecht kunnen verlopen.