Dag van het grote geld, deel 1

Vandaag begon goed. Jan kwam vol (terechte) trots mijn kamer in lopen met drie brieven van het WSW. Het WSW was bereid om borg te staan voor € 110 miljoen. Voor dat geld kunnen we dus geld gaan lenen. Dat betekent bijna een verdubbeling van onze huidige leningportefeuille. En dat geld is ook hard nodig om alle ambitieuze bouwprojecten van Ontwikkeling te financieren.

Nog geen uur later werd in de vergadering van het MT besloten over de huurverhoging. Ons beleid voor dit jaar en de komende jaren voorziet in verantwoorde huurstijgingen. Er was niet voor niets een positief advies ontvangen van de Huurdersbelangenvereniging. Maar daar bleef het niet bij. Vanuit Wonen was voorgesteld om huurders niet meer te laten betalen voor het abonnement voor het huurdersonderhoud. Dat voorstel is overgenomen. Dit betekent dat straks meer dan 5000 huurders minder servicekosten hoeven te betalen of een uitbreiding van onze service krijgen.

En dan kom je thuis en dan lees je in Het Parool dat het nieuwe linkse college van B&W de Amsterdamse corporaties voortaan geen korting geeft op de grondprijs. Kosten voor de corporaties: € 300 miljoen! Ik vraag me af of het nieuwe college van B&W in Hilversum (met als nieuwkomer de SP) straks ook zo gaat denken??