Meer begrip dankzij 5 minuten op de WC

Remi_van_der_elzen‘Alleen geluk is niet voldoende om jezelf in persoonlijke groei te houden. Het moet ook schuren. En de loutering die daaruit voorkomt moet je bewust meemaken.’ Dit was maar één van de uitdagende zinnen waarmee Remi van der Elzen ons verraste tijdens onze maandelijkse lunchbijeenkomst. Vroeger was zij te horen op TV en radio, nu richt zij zich meer op het coachen van mensen. We hadden haar niet voor niets uitgenodigd. Een steeds sneller veranderende samenleving vraagt veel van medewerkers en leidinggevenden. Coaching kan helpen om te blijven leren. De zaal was vol, de belangstelling voor het krijgen van een eigen coach was groot. Daartoe gaan we de medewerkers ook steeds meer mogelijkheden bieden. En voor de mensen die zichzelf liever coachen had Remi ook een advies: ‘Ga dagelijks 5 minuten op de WC zitten en probeer te bedenken hoe anderen jou bekijken. Dan leer je hen te begrijpen en dat is nodig om zelf begrepen te worden.’