Mannen met macht en invloed

Henk_broeders_1 Deze week is Wim Weide benoemd tot onze nieuwe commissaris. Hij is directeur bij Fakton, een bedrijf waar men vooral verstand heeft van geld en beleggen. Naar zo’n commissaris is bewust gezocht want Dudok Wonen is in essentie een belegger; een belegger in woningen en mensen. Ik ben zeer blij met zijn komst.

Uit de werving kwam nog een tweede aantrekkelijke kandidaat naar voren. Hij voldeed niet aan het profiel dat we nu zochten maar wel van de kandidaat die we volgend jaar zouden gaan werven. Roland Takken is ‘Senior Vice President Consumer Lifestyle’ bij Philips. Vraag me niet wat dat precies inhoudt maar in die functie heb je verstand van geld en consumenten. Medio 2009 volgt hij Henk Broeders op. Vanochtend las ik in de Volkskrant dat Henk met stip op plaats 28 van de invloedrijkste Nederlanders is gekomen. En dat is natuurlijk het leukste aan onze commissarissen: naast hun drukke baan vinden ze ook tijd voor de maatschappelijke doelstellingen van Dudok Wonen.