een politiek talent vertrekt

Ben_hammerIk was de laatste in de rij van handenschudders. Voor de Hilversumse wethouder Ben Hammer was zijn laatste werkdag aangebroken. Ik werkte graag met hem. Aan die samenwerking komt onverwachts een eind. Ben gaat zijn hart achterna, hij wordt directeur van MEE. ‘Deze organisatie begeleidt mensen met een beperking of chronische ziekte bij het vergroten van hun zelfredzaamheid’, zo geeft de website van deze organisatie aan. Toen ik dat las, wist ik definitief waarom we goed met Ben konden opschieten. Ook bij Dudok Wonen staat ‘zelfredzaamheid’ hoog in het vaandel. Hoe heet zoiets ook alweer? Zielsverwantschap?

Ik twijfel er niet aan dat Ben nog een keer terug komt in de politiek. Daarvoor is zijn politieke talent te groot. Tot dat moment wens ik hem veel succes. Ben, bedankt!