branderige verplichting of een veilig gevoel

BrandIn alle maten en vormen grijnzen de rookmelders me in de Gamma tegemoet. Waarom wordt een mens toch altijd gedwongen om – dag in dag uit – keuzes te maken? Gelukkig zie ik een rookmelder die 10 jaar meegaat zonder de batterij te hoeven vernieuwen. Mijn huidige rookmelder is zeven jaar oud en heeft het een jaar geleden begeven. Batterij vernieuwen hielp niet. Deze rookmelder is dus echt iets voor mij. Bovendien werkt hij ‘optisch’. Dat schijnt het beste voor het milieu te zijn. Op weg naar de kassa koop in nog nieuwe schroevedraaiers en een bahco.

Ik ging de rookmelder kopen omdat ik deze week een convenant voor brandveilig wonen heb ondertekend. En adel verplicht, als directeur moet je het goede voorbeeld geven. Maar nadat ik de rookmelder heb opgehangen, raakt dit gevoel op de achtergrond. Het voelt gewoon veiliger aan. Ik kan dat gevoel iedereen aanraden.