Ongemak in de Ridderzaal

RidderzaalOngemakkelijk schuif ik op de harde stoeltjes van de Ridderzaal.Wetenschappers en minister Vogelaar vertellen hoe steden leefbaarderkunnen worden. Met een schuin oog bekijk ik mijn mailtjes. Marieke enFloortje houden me op de hoogte van hun activiteiten rondom de overlast bij het Ooievaarsplein. De burgemeester en de Telegraaf bezoeken de wijk. Je voelt destress. Op internet lees ik de nare ervaringen van een bezorgde moeder.

Ik schrik van het donderende applaus voor de minister. Vol trotspresenteert ze de leefbaarometer. Met enkele klikken kan je op internet zien hoe leefbaar elke Nederlandse straat is.Klinkt handig. Eenmaal thuis gekomen zoek ik snel het Ooievaarsplein op. Helaas, het systeem werkt niet. Tja, het gat tussen den Haag en Hilversum blijkt zelfs via internet moeilijk te overbruggen.