Wereldprimeur energiebesparing wordt vervolgd?

Fortwachterswoning_fortwerk_iv_bussClimarad_2

‘Radiatoren die niet alleen verwarmen maar ook koelen,ventileren en de lucht filteren. Deze wereldprimeur heeft Dudok Wonen in de wachterswoning van Fort IV in Bussum. De radiotoren zijnenergiebesparend en zorgen ervoor dat huisstofmijt minder kans krijgt.’

Deze tekst komt uit een ronkend persbericht van ons uit 2003. Gister vroeg ik tijdens de lunch aan Ton van Leuveren hoe het met deze uitvinding van ClimaRadstond. Ton was indertijd de stuwende motor achter de bouw van dewachterswoning. ‘Het werkt heel goed’, zei hij. ‘We kunnen het nu ookgaan toepassen in andere woningen. Het is ook zeer goed bruikbaar bijrenovatie.’
Dat klinkt natuurlijk prachtig. Maar toch is hetjammer dat het meer dan vijf jaar duurt voordat je nieuweenergiebesparende technieken op grotere schaal kan toepassen. Snel dusmaar aan de slag hiermee?