Alle huren met 10% omhoog

KassaDe Ommense wooncorporatie De Veste wil haar ‘toelating’ bij de minister inleveren. Dat komt omdat die ‘toelating’ alleen maar geld kost. De minister vindt dat De Veste haar toelating niet mag inleveren. Dat kan ik me voorstellen want dit levert het kabinet miljarden euro’s op. Ook Dudok Wonen kost het geld. Om dat terug te verdienen zouden we de huren tenminste 10% moeten verhogen. Dat doen we niet. Wij gaan liever de strijd aan. Daarom steun ik graag De Veste. Deze week vergaderde de ledenraad van Aedes, onze koepelorganisatie. Tot mijn extreem grote verbazing werd een voorstel, om De Veste juridisch te steunen, teruggetrokken. Veel corporatiedirecteuren vinden dat we daarmee een verkeerd signaal geven aan de politiek in Den Haag. Zouden die directeuren nu ook beseffen wat voor signaal ze daarmee aan de huurders geven?