Aktieplan Betaalbaar Wonen

Wethouder Ben Hammer kon haast niet wachten met zijn presentatie aan de drie corporaties. Hij had zichtbaar plezier in zijn ideeën voor het Aktieplan Betaalbaar Wonen. En hij had eerlijk gezegd ook het creatiefste idee: spaceboxen bovenop een parkeergarage. De bouw van woningen in Hilversum is op sommige plaatsen aanzienlijk vertraagd. Het Aktieplan is bedoeld om – ter compensatie – in 2008 en 2009 toch iets extra’s te doen op het gebied van betaalbaar wonen.
Peter kon melden dat wij meer projecten in de pijplijn hadden Aktieplan_betaalbaar_wonendan de gemeentelijke lijsten aangaven. Joan bood aan dat 50 woningzoekenden een woning met korting kunnen kopen. Niet een woning van Dudok Wonen kopen maar een willekeurige woning van een particuliere eigenaar. Een voor Nederland uniek aanbod. Ook de andere corporaties deden een duit in de zak. Er ontstond een competitiesfeertje: wie heeft het meeste te bieden. Ben Hammer zette alles op de kaart van Hilversum (zie foto). Deze ideeën worden de komende tijd op haalbaarheid getoetst.