Het debat loont

Debat

‘Corporatiebestuurders moeten veel meer het politieke en publieke dabat opzoeken. Door debat wordt je gestimuleerd om gebaande paden te verlaten.’ Deze uitspraak las ik vanochtend in een interview met Jan-Kees Helderman, universitair docent in Nijmegen. Hij maakte het ook specifieker: ‘Leon Bobbe speelt de rol die past bij een moderne corporatiebestuurder, omdat hij met zijn bevlogenheid actie en discussie uitlokt.’ Nu streelt zo’n uitspraak je ego maar hebben we er ook wat aan? Dat dit zo is, bleek deze week overduidelijk in het overleg met alle volkshuisvestingswethouders uit de regio. Zij legden de laatste hand aan een regionale woonvisie. En in die woonvisie vond ik erg veel zaken terug waarvoor wij een lans hadden gebroken. De brede steun die wethouders aan de woonvisie gaven, bewijst dat debat loont. Maar eerlijk is eerlijk, het meeste ‘debat’ rondom de woonvisie is verricht door de mensen van Vastgoed. Gefeliciteerd!