Gevecht om het dak

Zonnepaneel‘Als we appartementen gaan verkopen, blijft het dak ons eigendom om zonnecellen of kleine windturbines op te plaatsen.’ Toen ik dat vertelde op een congres over energiebesparing riep de directeur van een belangenorganisatie voor eigenaren dat dit juridisch onmogelijk was. Dat ik hem niet hoefde te geloven, bleek na afloop van het congres. Een collega van de Haagse corporatie Staedion vertelde me dat ze zoiets jaren geleden al hadden geregeld. Hij zou me alle informatie toe sturen. Handig soms dit soort congressen. Maar ……. zou iemand eigenlijk al bedacht hebben wat we met het dak op ons eigen kantoor kunnen doen?

4 Comments

 1. Ik denk aan het bedrijfsrestaurant cq café
  met serre en groen-dakterras.Daarop zonnecollectoren
  om de tuimte te verwarmen.

  Groet, Sylvia

  Like

 2. als er toch op het gebouw(larenseweg 30) een laag bij komt
  doe dan langs de zon kanten en dak zonnepanelen ( bij de TU Delft hebben ze flexibele cellen ontwikkeld / buigen in bijna elke vorm )

  Like

 3. Ik ben vooral benieuwd naar je idee over zonnecellen op VvE-daken! Wil je de bewoners/eigenaren zelfraadzaam laten zijn en zelf dit soort ideeen laten aankaarten op een ALV of wil je op basis van je meerderheidsbelang dit initieren en uitvoeren? Zolang wij de grootste eigenaar blijven is er veel mogelijk, maar willen wij dat wel?

  Like

 4. Daktuinen zijn HOT! Geven een eigen signatuur.

  Gecombineerd met zonnepanelen en waterreservoir als ideale uiting van nuttig en aangenaam?

  Like

Reacties zijn gesloten.